Kylpyhuoneen remontti venyy aikataulussaan

Lohjalaisen perheen kylpyhuoneen remontti venyy vuosikymmenten mittaiseksi

Jo 15 vuotta kestänyt remontti ei ole vieläkään lähellä loppua, vaan päinvastoin -aivan alkutekijöissään. Myös perheen koti on muutoinkin hyvin keskeneräisen tuntuinen, sillä muuttaessaan perhe on tunnollisesti aloittanut remontin ja saanut pintaremontin hyvin aluilleen, mutta heti kun levyt ovat olleet seinässä, ei remonttia ole jatkettu enempää. Sillä kyllä kaikki sen ymmärtävät, että oman työn ja arjen pyörittämisen jälkeen ihmiselle jää vain hyvin rajallinen aika käytettäväkseen, ja mikäpä olisi kiireisempää aikaa kuin viisihenkisen lapsiperheen arki.

Kylpyhuone omakotitalon alakerrassa on purettu aivan täysin betoniin saakka, putkityöt ja keskeneräinen työ on lojunut siinä tilassa viimeiset 14 vuotta. Mittava kylpyhuone ja saunaosasto projekti vaatii valtavan paljon voimavaroja ja aikaa, mitä moni ei tule ajatelleeksi remonttia suunnitellessa.

Väliaikasratkaisut muuttuvat pysyviksi

Viisihenkinen perhe luottaa yläkerran vessassa olevaan suihkukaappiin, mutta nyt alkaa olla tosi kyseessä, sillä perheen ainoasta pesutilasta alkaa tippumaan laatat seiniltä. Tätä voi kuvata jo aivan hengenvaaralliseksi, kuvailee mtv3 kanavalla toimiva remonttipiiskuriohjelmasta tuttu Sirviö. Kuvausryhmä ja ohjelma remonttipiiskurit, ottavat monelle putkityön ammattilaiselle tutun ongelman hoidettavakseen. Liian moni taloa ostava ottaa liian suuren palan, ja yrittää tehdä kaiken työn itse, vielä omien töiden ja arjen päälle lisäkuormitukseksi. Maikkarilla pyörivän remonttipiiskurit ohjelma tuo monien kotisohville tutuksi monien tee-se-itse- remonttimiehen ongelmapaikat, ja vaikka se kotisohvalta katsottuna saattaakin vaikuttaa helpolta työltä, käyttää maikkarin käyttämät työmiehetkin siihen kokonaisia työpäiviä useamman viikon.

TV-ohjelmaa varten tietenkin kaikki saadaan puristettua muutaman minuutin työksi, jota on ilo katsella. Monelle tuleekin maikkarilta tulevan, ja monien muidenkin remonttiohjelmien jälkeen vahva itseluottamus omiin taitoihin, sillä tv-ohjelmissa kaikkien työvaiheiden tekoa ei näytetä, ja homma näyttää monille kokemattomille naurettavan helpolta. Ammatti-ihmiset kuitenkin jo tietävät, että vaikka paikalla kävisikin erikseen putki- ja sähkömies tekemässä oman osuutensa, voi työmäärä olla silti aivan tuhottoman paljon liikaa jopa ammattilaisen omaan tupaan. TYoki jos omaa taloa korjattaessa on tilanne, että aikaa ja osaamista löytyy rutkasti enemmän kuin on suunniteltu, voi asia olla hyvinkin järkeenkäypä hoitaa itse.