Kun aletaan suunnitella omaan kotiin keittiö- tai kylpyhuoneremonttia, tulee helposti mieleen ajatus siitä, kuinka paljon rahaa voisikaan säästää tekemällä työt tai osan töistä itse. Ainakin purkaminen sujuu keneltä tahansa – vai sujuuko sittenkään? Ammattilainen tai ammattilaisten tiimi hoitaa työt tietyssä järjestyksessä huomioiden myös sen, missä vaiheessa ja millaisin välinein mitäkin työtä ruvetaan tekemään.

Remonttipöly

Remontista aiheutuu aina jonkin verran hyvin pienijakoista pölyä, joka leviää helposti ympäröiviin tiloihin. Remonttipöly laskeutuu hankaliin paikkoihin ja löytää tiensä hyvin pieniin rakoihin, joista sitä on vaikea omin avuin poistaa. Siksi on tärkeää huolehtia siitä, että remontoitava kohde eristetään huolella muusta huoneistosta.

Melu

Pölyn lisäksi toinen merkittävä haitta aiheutuu melusta. Varsinkin kerros- ja rivitaloasunnoissa on syytä välttää liiallista melua, koska siitä voivat kärsiä remontoijan oman perheen lisäksi naapurit. Siksi on aina hyvä, jos remontti hoidetaan mahdollisimman pikaisesti ja tehokkaasti.

Työn optimoiminen

Työtä nopeuttaa, jos käytettävissä on enemmän kuin yksi käsipari. Ja kun työ sujuu rutiinilla tietyn toimintamallin mukaisesti, mikään työtehtävä ei jää vahingossa välistä ja aiheuta tällä tavoin remontoijalle ylimääräistä rahan- ja ajanhukkaa. Kaikessa remontoinnissa kaiken a ja o on suunnittelu. Suunnittelun alkuvaiheessa on hyvä huomoida, että vanhoissa rakenteissa saattaa piillä asbestin tai kreosootin kaltaisia haitta-aineita, jolloin purkutöihin on kutsuttava haitta-ainepurun pätevyyden omaava urakoitsija.

Purkujäte

Vanhaa purettaessa syntyy myös aina purkujätettä, jonka lajittelu ja kuljettaminen kierrätykseen ja kaatopaikalle vie ainakin aikaa, ellei jopa rahaakin, jos entisiä kalusteita ei ole saatu myytyä eteenpäin. Usein alan ammattilaiset tarjoavatkin palvelua, jossa remontin hintaan sisällytetään vanhojen kalusteiden ja muun remonttijätteen poisvienti. Remontin edetessä voidaan myös havaita, onko vanhoissa rakenteissa jälkiä kosteudesta tai kosteusvaurioista. Samalla on hyvä tarkistaa, mistä ne johtuvat, ja vaurioiden aiheuttaja on tietenkin samalla poistettava – kukaan ei tietenkään halua kosteusongelmien toistuvan pian vastatehdyn remontin jälkeen.

Rakennusluvat

Jos vanhaan asuntoon tarvitaan esimerkiksi uusi wc-tila, sen rakentaminen vaatii rakennusluvan. Uusi wc kannattaa rakentaa entisen wc:n lähettyville. Jos wc kuitenkin halutaan johonkin muualle, lattian alla kulkevissa putkissa on tehtävä muutoksia, mikä aiheuttaa tietenkin jonkin verran lisätyötä remonttiin.