Onko sinulla sähkönjakeluun liittyvä ongelma, kuten sulakekaappi hukassa? Jos on, ei hätää, sillä olet tullut oikeille sivuille. Esittelemme nimittäin tässä artikkelissa sähköasentajan tarjoamia palveluita laidasta laitaan.

Millaisiin tehtäviin sähköasentajan voi tilata?

Sähköasentajat tekevät laidasta laitaan kaikkia sähköasentajan töitä, aina sulakkeen vaihdosta monimutkaisempiin asennus- ja korjaustöihin. Sähköasentajan työ on aina päivystysluontoista, ja ammattitaitoiset asentajat ovat käytössäsi aina mihin vuorokauden aikaan tahansa, jokaisena päivänä. Sähkövahingon sattuessa ei kannata lähteä itse korjaamaan ongelmaa, koska pienenkin sähkötyön korjaus voi olla jopa hengenvaarallinen väärin asennettuna.

On olemassa kuitenkin töitä, joita on mahdollista, ja turvallista tehdä itse, kuten sulakkeen vaihto ja ohjeineen tulleen sähkölaitteen asennus. Kuitenkaan ei ole häpeä soittaa alan ammattilaista paikalle pientäkin asennusta varten, sillä ammattitaitoinen ihminen sen hoitaa mielellään ja nopeasti, kun itseltä siihen saattaisi mennä tuhottoman paljon aikaa ja hermoja.

Sähköasentajan päivystykseen soittaessa voit säästyä harmilta, ja vahingoilta. On myös hyvä muistaa, että sähköasentajan työ on aina kotitalousvähennyksiin oikeuttavaa työtä, joten asennustyöstä voi ajatella saavansa vielä moninkertaisen huödyn. Jos et ole varma, onko sähköongelmasi kiireinen, tai uskaltaako vialle tehdä itse jotain, kannattaa ensin soittaa ja varmistaa, puhelinsoiton jälkeen voit olla paljon viisaampi.

Voiko sähköasentaja korjata automaattisia järjestelmiä?

Sähköasentajat noudattavat parhaimmillaan kaikkia alan turvallisuusohjeita ja viimeisimpiä normeja. Hyvä asentaja omaa alansa asianmukaisen koulutuksen ja on pätevä työturvallisuuskortteja myöten. Asentajat ovat varsinaisia moniosaajia, ja työskentelevät niin perinteisemmissä urakointitöissä, kuin huolto- It- ja tietoliikenne- sekä tarkastustöitäkin tehden.

Uusimman ammattialaan kohdistuvan mullistuksen myötä myös automaatio ja älyteknologia ovat ammattiasentajille tuttuja, ja he joutuvat kohtaamaan näihin liittyviä ongelmia usein ja ammattitaidolla. Teknologian kehittyessä vanhemmankin asentajan on koko ajan kehityttävä omalla alallaan, jossa ei voi olla kohtaamatta älyjärjestelmiä. Kuitenkin valtaosa sähkönjakeluun liittyvistä ongelmista tulee vastaan luonnollisesti sieltä vanhimmasta päästä olevan teknologian kanssa, ja monesti, mitä iäkkäämpi asennustyö ja sähkölaite on, sitä suurempi vaara sen asennus- ja huoltotyössä piilee. Jälleen kerran, jos et ole varma, kannattaako vanhaa korjata, vai ostaa uusi korvaava laite, voi olla hyvä soittaa ja varmistaa se alan asiantuntijalta, jolla on kokemusta niin perinteisten kotitalouskoneiden, kuin monimutkaisempien järjestelmienkin parista.